18 juni 19:00
Under denna livesändning kommer vi få underhållning av:
Buktalande Beppe
Kickstart
Kalle Qvist
GreenFish
 

Foto: Nya Åland & Ålands Radio & Tv

Buktalande Beppe

"Nu är det dags för Ålands egen buktalare Beppe Lindström att äntra scenen. För er som inte känner honom så började han sin buktalarbana offentligt för cirka ett år sen och har sedan dess blivit flitigt anlitad på Åland. Beppes kändaste docka är den ivrige Glenn, men på senare tid har även apan Ernst och trollkarlen Charles blivit bekanta med publiken. Även veterandockan Nestor Jolle som Beppe fick som gåva av Olle Strömberg (Clownen Jolle) finns nu med på scenen.

Dagens uppträdande "Docktalang 2020" är helt nyproducerat och är en del av Beppes allra första varieté "Made in Föglö" som har premiär på Föglö den 6 juli. Den lilla varietén spelas sedan hela veckan, för att efter det åka runt och spela på några andra orter. I "Docktalang 2020" medverkar alla fyra dockorna och visar prov på sina färdigheter. Numret kom till efter en idé av pappa Daniel Lindström och han har även regisserat spektaklet. Mycket nöje!"

 
Kickstart

Kickstart är ett ungt åländsk band rockband som sedan starten hösten 2018 verkligen gjort rätt för sig och fått den åländska publiken att älska dem. Deras 80-tals stil och egen skrivna låtar som verkligen skulle platsa på top listorna runt  om Europa. 

 

Dom kommer på ÅlandLIVE´s scen bjuda på sina egenskrivna låtar med allt från lugna kärleksballader till fullt ös medvetslös! 

 

Bandet består av: 

Gustav Flink, Calle Geelnard, Alvar Blomqvist, Jack Hancock, Tilde Westergård & Elias Svensson.  

 
Kalle Qvist

Kalle Qvist är småbonde/torpare, bosatt någonstans vid foten av de stora bergen på Norra Åland. Han är känd för allmänheten genom sina kåserier i bland annat Ålandstidningen och pensionärstidningen Nyset. Kalle Qvist talar på dialekt, har åsikter om det mesta och skryter gärna.

Nu träder han äntligen fram i rampljuset och ger i skådespelaren Jan-Erik Berglunds skepnad sin syn på samtiden.

Det blir fyra kortare monologer under några programtorsdagar framöver.

 
Green Fish

Med täta sångstämmor och hudnära arrangemang glider trion Green Fish främst fram på 60- och 70-talsmusikens arena.

Med en ståbas, en elgitarr och en elfiol tolkar de allt från Zeppelin och Sabbath till Nancy Sinatra och Johnny Cash. Låtarnas karaktär styr repertoaren och ibland halkar trion in i en smäktande 80-talsballad, i en finsk tango eller i en vibrerande nutidslåt.

 

Men budskapet är tydligt - mer kärlek åt folket!

Bandet består av: 

Johan Eriksson – gitarr och sång

Kristoffer Gottberg  - Kontrabas, klangspel och sång

Ella Grüssner Cromwell-Morgan – Elfiol, rassel & pling, flöjt och sång