21 maj
Under denna livesändning kommer vi få underhållning av:
Poesi, prosa och musik
Whatclub
 
Poesi, prosa och musik

Fem aktuella åländska författare möter sin publik med en musikalisk inramning.

Det blir en härlig blandning av poesi och prosa ur egna verk med de åländska författarna Karin ErlandssonCarina KarlssonPernilla LindroosMartin Högstrand och Johanna Boholm.

För musiken står Ronja Monto, som med sin harpa och spröda, vackra röst tollbinder oss bland älvor och mystiska väsen.

Karin Erlandsson väljer texter ur sina barn- och vuxenböcker som berör temat vänskap och kärlek.

Karin-Erlandsson.jpg
karlsson-carina.jpg

Carina Karlsson presenterar sin roman "Märket", som utspelar sig under de åländska trolldomsprocesserna, och läser ur boken.

Pernilla-Lindroos.png

Pernilla Lindroos presenterar sin nya bok ”I lögn och lust” som släpps i början på juni och läser ett avsnitt ur boken.

Martin-Högstrand.jpg

Martin Högstrand läser ny prosa ur en roman under arbete.

Johanna-Boholm.jpg

Johanna Boholm låter sina två aktuella böcker ”Inna” och ”Papp” samtala med varandra genom några utvalda röster i berättelserna.

Ronja-Monto.jpg

Ronja Monto framför fantasy- och folkinspirerade covers och egna låtar på harpa.

 
Whatclub

Bandet Whatclub bildades vintern 2006/2007 av gitarristen Richard Palmer när han engagerade gitarristen Jochum Juslin och kontrabasisten Kjell Dahl. Efter att ha fungerat som en trio i fyra år utökades bandet år 2011 med Andreas Nyberg på fiol. Grunden i Whatclubs musik är den form av akustisk swingjazz som spelades av gitarrgeniet Django Reinhardt och mästerviolinisten Stéphane Grappelli i det sena 1930-talets Paris.

Bandet och dess enskilda medlemmar har en diger meritlista som bland annat omfattar samarbete med Nordiska rådets musikpristagare cellisten Svante Henryson, jazzmusikern Antti Sarpila och sångerskan Sissel Kyrkjebø. Bandets violinist Andreas Nyberg har under de senaste åren framträtt med Kungliga filharmonin i Stockholm och Göteborgssymfonikerna. 

Whatclub har hittills givit ut fyra skivor: "Road to Kokkola" (2009), ”Live at Alandica” med Antti Sarpila (2011) och "Fleurs de la Fôret" (2014). Gruppens senaste skiva ”Mariehamn noir” gavs ut 2018, och innehåller flera kompositioner av bandmedlemmarna, bland annat en titellåt som är skriven som ett ledmotiv till en fantiserad deckare. 

  • Facebook
  • Spotify
  • Bandcamp