25 juni 19:00
Under denna livesändning kommer vi få underhållning av:
Lamori
Kalle Qvist
Birdpeople
DJ Timmy
 

Fotograf Therese Andersson

LAMORI

LAMORI bildades på Åland 2009 och spelar en blandning av gotiskt inspirerad metal och modern rock. Influenser kommer från 80-tals skräckfilmer, romantiken och band som The 69 Eyes, The Doors, Marilyn Manson, HIM, Stone Sour och Black Sabbath. Denna spelning kommer LAMORI genomföra helt akustisk och bjuda på sårbarhet och avskalade alster av sina bästa låtar plus ett par covers.

Mer romantiskt än så här blir det inte.

Besök deras hemsida: www.lamorimusic.com

  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
 
Kalle Qvist

Kalle Qvist är småbonde/torpare, bosatt någonstans vid foten av de stora bergen på Norra Åland. Han är känd för allmänheten genom sina kåserier i bland annat Ålandstidningen och pensionärstidningen Nyset. Kalle Qvist talar på dialekt, har åsikter om det mesta och skryter gärna.

Nu träder han äntligen fram i rampljuset och ger i skådespelaren Jan-Erik Berglunds skepnad sin syn på samtiden.

Det blir fyra kortare monologer under några programtorsdagar framöver.

 
BirdPeople

Birdpeople är en alternativt popband från Ålands skärgård som bildades 2015. Med deras psykedeliska och elektroniska sound brottas de med det mänskliga tillståndet i antropocenet som är ljudet av hopp, kärlek och förlust. 

 

De har sedan deras internationellt debut-EP som släpptes i maj 2018 har bandet turnerat i Latinamerika, Grönland och Spanien såväl som i Norden. Deras liveshower är kända för att vara spännande, oförutsägbara och bestå av videokonst med animeringar av en känsla av desperat solidaritet och en irreverent DIY-känslighet.

 

Birdpeople består av Amanda Blomqvist, Cecilia Wickström och Jakob Lavonius, bosatta i Helsingfors, Finland och Stockholm, Sverige. De arbetar för närvarande med ett nytt album och konspirerar för att turnera i Norden och på Kontinentaleuropa.

  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify
  • YouTube
  • SoundCloud
 
DJ Timmy

Dj Timmy bestående av Timmy Jansson är kanske Ålands mest bokade DJ. Han har spelat på ställen som Arken Nattklubb, Rockoff Festival, Kino Night Club och övriga festlokaler runt om på Åland. Han är även en flitig producent och har i dags läget över 150.000 lyssningar på Soundcloud och Spotify.

 

Han kommer få äran att avsluta ÅlandLIVE för denna gång och lovar bjuda på en partyblandning utan dess like!