Info           Bilder           Sändningar   

Facebook
Whatclub

Bandet Whatclub bildades vintern 2006/2007 av gitarristen Richard Palmer när han engagerade gitarristen Jochum Juslin och kontrabasisten Kjell Dahl. Efter att ha fungerat som en trio i fyra år utökades bandet år 2011 med Andreas Nyberg på fiol. Grunden i Whatclubs musik är den form av akustisk swingjazz som spelades av gitarrgeniet Django Reinhardt och mästerviolinisten Stéphane Grappelli i det sena 1930-talets Paris.

Bandet och dess enskilda medlemmar har en diger meritlista som bland annat omfattar samarbete med Nordiska rådets musikpristagare cellisten Svante Henryson, jazzmusikern Antti Sarpila och sångerskan Sissel Kyrkjebø. Bandets violinist Andreas Nyberg har under de senaste åren framträtt med Kungliga filharmonin i Stockholm och Göteborgssymfonikerna.

Whatclub har hittills givit ut fyra skivor: "Road to Kokkola" (2009), ”Live at Alandica” med Antti Sarpila (2011) och "Fleurs de la Fôret" (2014). Gruppens senaste skiva ”Mariehamn noir” gavs ut 2018, och innehåller flera kompositioner av bandmedlemmarna, bland annat en titellåt som är skriven som ett ledmotiv till en fantiserad deckare.

Länkar:

Instagram
Spotify
YouTube
SoundCloud
Bandcamp
www-icon.png
 

Bilder

 

Sändningar